Home > Uncategorized > Agen PG dikehendaki di seluruh negara…

Agen PG dikehendaki di seluruh negara…

Assalamualaikum warahmatullah dan salam sejahtera. Harap kita semua sihat sejahtera dan berada di dalam rahmat Allah sentiasa.

Sebenarnya sudah hampir setahun perkara yang sangat mengembirakan telah diwar-warkan dan saya ingin berkongsi bersama anda semua terutama bagi peminat, pelabur dan penyimpan emas (gold bullion/wafers collectors).

Public Gold menawarkan peluang perniagaan kepada individu untuk menjadi agen mereka dengan modal yang sangat berpatutan iaitu nilaian dalam kurang lebih 300g emas sahaja (RM30,000.00) bergantung kepada harga emas semasa.

Saya berpendapat peluang yang ditawarkan ini adalah sangat menarik dan perlu direbut secepat mungkin.

Imbasan kembali tentang Public Gold.

Pada 4 November 2008, Public Gold telah menawarkan peluang kepada individu, syarikat dan koperasi untuk menjadi agen mereka.

Namun modal yang diperlukan adalah tinggi, sekitar RM250,000. Jadi ia sedikit sebanyak menjadi halangan kepada mereka yang berminat untuk menceburi business emas ini, walaupun ianya adalah perniagaan yang menguntungkan.

Sekarang modal agen hanyalah RM30,000.

Public Gold telah membuka peluang menjadi agen kepada mereka yang berminat dengan modal yang minima. Sekarang, dengan modal RM30,000.00 anda sudah boleh menjadi agen Public Gold dan boleh mulakan perniagaan emas anda sendiri. RM30,000.00 tersebut adalah untuk belian stok emas 999.9 (starter kit – seperti gambar sebelah kiri ni) Public Gold, contohnya gold wafer 100 gram, gold wafer50 gram, gold wafer 20 gram dan dinar emas 916 (1 dinar, 5 dinar dan 10 dinar).

Sila lihat surat tawaran Public gold di bawah :)


Klik untuk besarkan

Pada pendapat saya modal tersebut adalah sangat berpatutan bagi business emas ini. Satu peluang keemasan yang perlu direbut segera.

Dengan menjadi agen Public Gold anda boleh membeli dan menjual produk-produk keluaran Public Gold seperti:

  1. Gold wafer 20 gram
  2. Gold wafer 50 gram
  3. Gold wafer 100 gram
  4. Gold Coin 50 gram
  5. Dinar Emas (1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar)

Kesemua produk Public Gold adalah untuk pelaburan emas, senang dijual dan perbezaan antara harga belian/jualan lebih rendah. Very hot item :)

Gold Bar 20 gram, 50 gram dan gold coin 50 gram

dinar_specs1
1 Dinar, 5 Dinar dan 10 Dinar Emas 916 (22K)

Kebaikan menjadi agen Public Gold.

1. Produk Public Gold sangat mudah untuk dijual. Ini kerana Public Gold menjual emas pelaburan dengan harga yang lebih rendah berbanding harga di kedai emas. Perbezaan diantara harga belian dan jualan adalah sangat kecil iaitu di sekitar 5% – 6% sahaja berbanding dengan kedai-kedai emas diantara 10% – 18%.

2. Gold bar Public Gold tetap diterima walaupun tercalar, bengkok, kemek asalkan beratnya tetap sama (tidak berubah). Jadi, peace of mind kepada pembeli emas Public Gold ni.

3. Stok yang sentiasa ada. Walau harga emas naik atau turun, kita tetap boleh order daripada Public Gold. Tidak pernah mereka cakap stok tak ada. Stok sentiasa ada.

4. Agen diberi pamplet secara percuma oleh syarikat PG. Jadi senang untuk kita buat promosi.

pamplet

Dengan pamplet, Senang sikit nak promote.

Target Jualan Bulanan.

Bagi agen yang baru dilantik, terdapat target jualan bulanan iaitu RM20,000 sebulan. Ini adalah untuk memastikan agen-agen yang dilantik memberikan komitmen di dalam business ini, bukan semata-mata hendak membeli emas dengan harga diskaun. Bagi saya, sales RM20,000 sebulan memang mudah untuk tercapai jika berusaha lebih sedikit, yang penting kesungguhan dan minat yang mendalam perlu ada dalam diri agen masing-masing

Kesimpulan.

Ini adalah satu peluang keemasan yang terbaik. Jika anda mempunyai modal RM30,000.00 dan juga berkeinginan untuk mencari peluang perniagaan yang menguntungkan, maka menjadi agen Public Gold merupakan pilihan yang terbaik. Bukan sekadar mendapat keuntungan, malahan menyediakan ruang dan peluang bagi kita untuk berkongsi ilmu berkenaan kepentingan emas dengan masyarakat di luar sana. Kita beroleh keuntungan, mereka beroleh manfa’at dari ilmu yang kita berikan, sama-sama mendapat keuntungan dan manfa’at.

Borang untuk menjadi Agen…download sini (klik untuk besarkan imej atau right click, pilih Save image as..)

borang yang telah siap diisi hendaklah dikembalikan kepada saya dengan scan semula dan emailkan kepada saya beserta satu salinan KP untuk tujuan penyenaraian maklumat dealer.

Atau boleh terus email kepada
Ms Patricia Tan ,Marketing Manager Public Gold

patricia@publicgold.com.my
H/P : 012-5806186
Office : 04-644 9999 Fax : 04-6464 916
dan cc kepada
Mr Branson Saw branson@publicgold.com.my
H/P : 019-448 8916
dan saya Khairul Annuar Ismail nuar96@yahoo.com

Jika berminat, hubungi saya.

Jika anda berminat untuk menjadi agen Public Gold walaupun anda tidak dapat menyediakan modal sebanyak RM30,000.00, anda boleh menghubungi saya dengan menghantar pertanyaan ke email nuar96@gmail.com ataupun letakkan di bahagian komen atau call me@+6012.9897.399. Saya amat berbesar hati sekiranya dapat membantu anda menjadi usahawan emas yang berjaya.

Apa tunggu lagi, rebutlah peluang ini sekarang!

  1. klewew
    11/11/2009 at 2:19 pm

    kuat main emas en khairul lonie…

  2. 24/11/2009 at 12:58 am

    Saya berminat ingin tahu keuntungan jika saya beli emas dan bagaimana/apa yang saya perlu buat.tempoh yg berapa lama saya boleh dapat keuntungan nya.
    terima kasih atas tunjuk ajar saudara

    • khairul
      10/12/2009 at 6:00 am

      keuntungan boleh kita dapat apabila beli pada harga rendah, jual pada harga tinggi…tempoh tidak menentu…bergantung kpd turun naik harga

  3. KayaTapiMiskin
    09/12/2009 at 11:46 pm

    Saya teringin nak mencuba, tapi bimbang jadi mcm skim cepat kaya.. dah keluar modal, syarikat tutup la, kena tipu la.. serik da aku…

    • khairul
      10/12/2009 at 5:59 am

      yg lepas tu…biar lah berlalu…jadikan sempadan…yang ni lain jual beli emas fizikal…beri duit dapat emas…nak tipu camna emas ada dgn kita…JANGAN TAKUT…serik kena bertempat

  4. ibnu_nabil
    12/12/2009 at 6:48 pm

    salam en khairul,sy berminat pasal emas ni tp masalahnye modal xmgizinkan.
    derx cara-cara untuk mulakan dgn modal yg kecik?cthnye kalau kt start ngan 50g?

    • 19/01/2010 at 9:09 pm

      boleh mula walaupun dgn 50gms ….mulakan dari sekarang la…TQ

  5. mohd yunos bin mohd johari
    23/12/2009 at 2:03 pm

    andai kata saya menjadi agen pb,dalam simpanan saya ada emas yang bernilai rm30,000 untuk dijual.soalan saya kapada siapa emas itu hendak dijual. adakah kapada individu yang berminat atau dimana mana kedai emas.

    • 19/01/2010 at 9:04 pm

      saudara mohd yunos,

      boleh jual semula kpd mane2 agen PG atau individu lain yg berminat…Tq

  6. Rozita
    25/12/2009 at 8:26 pm

    mmg minat giler nak jadi agen cuma duitnye jer yg xde…penat da pk maner nak dptkn modal tuh….nak tggu bonus mgkin raya cina nnt dapat.

    • 19/01/2010 at 9:06 pm

      mulakan dengan membeli emas dulu then bila mampu baru la jadi agent . TQ

  7. azmanor
    05/01/2010 at 9:40 pm

    saudara Kaya,

    Sebaiknya saudara mencari sedikit ilmu berkenaan pelaburan emas ini , buat analisa then cuba dengan menyimpan sendiri emas .
    Saudara boleh menghubungi agen2 public gold yang berhampiran untuk mendapatkan penjelasan lanjut berkenaan pelaburan emas ini . TQ

  8. Anjung
    17/01/2010 at 1:03 pm

    Salam,

    Saya memang berminat menceburi pelaburan emas ni tapi tak dapat menyediakan modal 30k.
    Ada idea mana nak dapat modal?

    • nizam
      17/01/2010 at 2:10 pm

      byk kan .. institusi blh buat loan, kalau kerja kerajaan, personel loan salah satu .. t.kasih

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: